AktualnoReprezentacijeHrvatski juniori i juniorke pobjedama otvorili MEVZA turnire

03/01/2024

Pobjedama su startale naše juniorske U20 reprezentacije, muška i ženska, na MEVZA kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo.

Odbojkašice su u Mariboru imale nešto lakši posao, pobijedile su Izrael s 3:0 (13, 15, 15) poslije 84 minute igre. Pod vodstvom novog izbornika Ivice Radočaja naše su djevojke dominirale u bloku (8 poena, Izrael 3), servisu (8-4 asevi) te poenima u napadu (39-17), a i manje su griješile (19-22). Najučinkovitija u našim redovima Mara Štiglić sa 17 poena (2 asa i blok), Ana Burilović dodala je 12, Aurora Papac 10 (3 bloka), Tonka Bošnjak 7 (3 asa), Bianka  Lulić 5, Antea Perić 3 i Petra Brkičić 1.

Izbornik Radočaj nakon prvog je susreta kazao:

„Važno je bilo otvoriti turnir pobjedom i u tome smo uspjeli. To nam je važno za nastavak turnira zbog našeg samopouzdanja. Sigurno da još možemo popraviti neke stvari u igri, i da ćemo još kroz turnir rasti. Energija i angažman ekipa bili su na visokom nivou i to je nešto što moramo zadržati i u idućim utakmicama.“

Slijedeću utakmicu naše juniorke igraju već u četvrtak 4. siječnja u 11.00 protiv Slovačke koja je u 1. kolu izgubila 1:3 od Mađarske..

Juniori su imali puno teži posao protiv Slovačke, koju su na kraju pobijedili u pet setova s 3:2 (25:16, 27:29, 25:17, 16:25, 15:12) nakon punih 123 minute igre. Novi izbornik Ratko Peris poslije utakmice je izjavio:

„Čestitke igračima na pobjedi, dobru su se borili, bili su jako požrtvovani, i igrali sa srcem, ali i glavom u važnim trenucima. Dobro smo stajali u terenu, taktički su poštivali dogovoreno i odradili veliku pobjedu na početku turnira. Mladići su to, i ta će nam pobjeda koristiti u daljnjim utakmicama. Nemamo puno vremena za odmor, bila je velika potrošnja u pet setova, ali vjerujem da će se dečki uspjeti rekuperirati. U prvom smo setu dominirali, nismo ih puštali, no onda je u drugom došlo do nehotičnog opuštanja, oni su počeli bolje servirati, mi slabije primati taj servis i napravili smo nekoliko pogrešaka u nizu. Imali smo na kraju i nekoliko kontri koje nismo realizirali, pa je set na razliku otišao na njihovu stranu. Treći set opet dobar za nas, da bi nam se u četvrtom dogodila slična stvar kao i u drugom. Tu još moramo malo poraditi na samopouzdanju igrača, ali to ionako dolazio s pobjedama. U petom nije bilo upitno tko će pobijediti.“

Najučinkovitiji u našim redovima Teo Mičetić s 23 poena, Ivan Vuk dodao je 14 (2 asa), Sven Jakopec 13 (4 bloka), Ivan Dugandžić 10, Gabrijel Šunjo 7, Ivo Mustapić 4 i Dino Šoš 1.

Hrvatska je imala 13 poena u bloku, Slovačka 7, 54 poena u napadu (suparnici jedan manje), dok su u as servisima bili izjednačeni, po 5 s obje strane. Hrvatska je imala 34 pogreška, a Slovačka 36.

Hrvatska igra 4. siječnja u 11.00 sati protiv Izraela koji je s 3:0 pobijedio Luksemburg u 1. kolu.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top