AktualnoReprezentacijeDvije velike pobjede hrvatskih kadetkinja prvoga dana MEVZA turnira

10/01/2024

Hrvatska ženska U18 reprezentacija pobjedama je startala na kadetskom MEVZA turniru u Mariboru, ujedno i kvalifikacijama za EP. Najprije su u jutarnjem terminu u srijedu pobijedile Izrael s 3:1 (22:25, 25:7, 25:12, 25:17), da bi navečer pobijedile i Slovačku, s 3:0 (18, 8, 16). Dakle, prema rezultatu, izuzev prvog seta ujutro protiv Izraela, vidljiva je dominacija hrvatskih kadetkinja,

Protiv Slovačke 7 poena blokom (Izrael 1), 42 u napadu (suparnice 17), čak 10 as servisa (4) te prijem servisa 35-18%. Zbog određenih problema s ozljedama ponajboljih igračica naš izbornik Miodrag Miki Stojaković miksao je sastav i odmarao praktički u oba susreta udarne odbojkašice. Maša Mlinar s 12, Franka Golemac s 11 i Iva Ucović s 10 poena najučinkovitije u našim redovima protiv Slovačke.

Mlinar je i protiv Izraela dominirala s 22 poena, Ucović je dodala 18, a Klara Vasilj 13. Hrvatice su u ovom susretu imale 58 poena u napadu, Izrael 31, 8 na bloku (5), a isti je omjer bio i na servisu. I prijem servisa je na našoj strani, 45-31%.

Potpuna dominacija naših kadetkinja, a o ta dva susreta ukratko je izbornik Miki Stojaković kazao:

“Osim prvog seta koji smo odigrali pomalo nervozno, i u kojem smo odmarali igračice prve postave, svi su ostali setovi bili vrlo dobro odigrani s naše strane. Dobro smo skautirali suparnice, djevojke su odradile posao kako treba i sada samo ostaje dovršiti posao u skupini. Igramo još protiv Austrije koje je s oba suparnika s kojima smo igrali odradila pet setova, tako da vjerujem u novu našu pobjedu. Također, pokušat ćemo ponovno miksati sastav da sve djevojke dobiju priliku, ali i da udarne snage zadrže svježinu za kasnije susrete za plasman jer nam je cilj osvojiti turnir i direktno se plasirati na Europsko prvenstvo.”

Po rasporedu, Hrvatska se s Austrijom sastaje u 9.00 sati, dok se polufinalni susreti igraju od 18.30 sati.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top