AktualnoReprezentacijeHrvatska ženska U18 reprezentacija u finalu MEVZA turnira, poraz kadeta na startu

11/01/2024

Kakav sjajan niz, hrvatska ženska U18 kadetska reprezentacija i četvrtak je završila s dvije pobjede, ukupno četiri od četiri od početka MEVZA turnira u Mariboru, ujedno kvalifikacija za odlazak na EP.

U četvrtak ujutro najprije su u posljednjem susretu u skupini hrvatske kadetkinje pobijedile Austriju s 3:0 (24, 15, 18), da bi u poslijepodnevnom susretu pobijedile i Mađarsku u polufinalu, jednako uvjerljivo, također s 3:0 (19, 15, 12). Golemac Franka sa 16, Maša Mlinar s 12 i Klara Vasilj s 11 poena najučinkovitije u našim redovima. Dominirale su naše kadetkinje u bloku (6-1), napadu (32-22,) a posebice na servisu, 13 aseva prema 3 suparnica, uz 20 naših i 24 mađarske pogreške.

U  jutarnjem susretu protiv Austrije ponovno su naše bile iznimno učinkovite na servisu, čak 17 as poena (uz samo 9 pogrešaka), dok su suparnice tu imale tek 4 poena. U napadu Hrvatska dominantna sa 44 poena prema 31 suparnica. Da nije bilo 9 naših pogrešaka u prvom setu osvojile bi ga i lakše, a ne na razliku  26:24, jer su u preostala dva seta samo 8 puta pogriješile (5+3). Golemac 12, Ana Prkačin i  Leni Ivković 11, Asja Zolota 10, dvoznamenkaste u našim redovima.

Iskusni izbornik Miodrag Miki Stojaković nakon oba susreta je rekao:

„Ide sve prema planu, odlično smo odigrali oba susreta, dobro se pripremili i odradili sve dogovoreno. Naročito nas dobro služi servis, to smo puno radili. Preostaje nam još finale u petak protiv Slovenije u 14.30 sati. Ako budemo na nivou ovih do sada odigranih susreta mogli bi se nadati i petoj uzastopnoj pobjedi, osvajanju turnira i direktnom plasmanu na EP. Nažalost, ozlijedila nam se u posljednjoj utakmici, u prvom setu, libero Carla Stošić, i to će nam biti određeni hendikep, no ekipa je homogena, u odličnom raspoloženju, pa očekujem da i tu nedaću zajednički prebrodimo.“

Kod odbojkaša, hrvatski su kadeti porazom otvorili MEVZA turnir u Zadru, bolji od njih bili su vršnjaci Austrije koji su pobijedili s 3:0 (16, 19, 19) nakon 65 minuta igre. Arno Jurlina s 11 i Budimir Oliver Škorić s 10 poena najučinkovitiji u našim redovima. Austrijanci su bolje blokirali (5-2), servirali (10-6), napadali (38-28) te manje griješili (18-22).

Izbornik Tomislav Mišin nakon susreta samo je mogao konstatirati:

„Prva je utakmica na turniru i inače najteža, no mi očito nismo uopće izdržali taj pritisak. Bili smo daleko, daleko ispod svog nivoa, strahovito puno pogrešaka, prijem servisa loš, naš servis neagresivan… Baš smo se raspali kao momčad, što mi je jako žao, jer austrijska reprezentacija nije toliko bolja od nas kako je na kraju ispalo. Kao da nismo vjerovali u ono što smo do sada radili kroz pripreme. No, treba skupiti glave, nešto iz ovoga naučiti i idemo sutra na pobjedu.“

A u petak hrvatska muška U18 reprezentacija igra protiv Izraela u 11.30 sati.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top