AktualnoReprezentacijeHrvatska ženska U18 kadetska reprezentacija osvojila MEVZA turnir i plasirala se na EP

12/01/2024

Stari izbornik, novi stručni stožer, ali navike iste – samo znaju za pobjede. Hrvatska ženska kadetska U18 reprezentacija osvojila je MEVZA turnir u Mariboru i tako se direktno plasirala na Europsko prvenstvo ovoga ljeta. S pet pobjeda u nizu, uz samo dva izgubljena seta, zapravo su vrlo lako i dominantno došle do novog trijumfa.

Pedantni izbornik Miodrag Miki Stojaković dodat će odmah:

“Ova sjajna generacija do sada ima skor 34-1, imamo samo taj jedan poraz od Turske na prošlom EP.”

U finalu su MEVZA-e Hrvatice pobijedile Sloveniju, nakon 101 minute igre, s 3:1 (18:25, 25:18, 25:23, 25:17). Glatko, zasluženo, moćno, na njihovom terenu… Naročito su se istaknule na servisu s 13 as servisa (Slovenija 6) te s poenima u napadu (45-39), dok su bile bolje i u bloku  (11-10).

Maša Mlinar fantastična s 29 poena, pa je logično i da je proglašena MVP-om turnira. Franka Golemac dodala je 12 poena, Klara Vasilj, najbolji srednji bloker turnira 9 poena, Iva Ucović 8, Anamarija Čižmar 4, Ana Prkačin, najbolja organizatorica igre 3 poena, Gabrijela Roso 2 te Iva Lucija Čaušević i Asja Zolota po 1 poen. Uzgred, pobjeda je izvojevana bez igračica iz ‘udarnog ešalona’, Francetić i Stošić koje su ozlijeđene, što je samo dokaz širine kvalitete ove kadetske generacije.

Sretni i zadovoljni izbornik Stojaković na kraju je samo uz osmjeh mogao konstatirati:

“Odličan smo posao napravili u Mariboru, djevojke su vrhunski odradile sve što smo se dogovorili, bili smo dominantni u svim susretima, a naročito na servisu. Pred ovom je generacijom doista velika odbojkaška budućnost.”

Izbornik kadetkinja Miki Stojaković još je na kraju dodao:

“Zbog problema s ozljedama prebacili smo Gulin na libera, što nije njena pozicija, ali se tu sjajno snašla i odigrala odlično.”

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top