AktualnoReprezentacijePobjeda hrvatskih kadeta za kraj MEVZA turnira

13/01/2024

Hrvatska muška U18 kadetska reprezentacija s dvije pobjede na kraju MEVZA turnira u Zadru, zauzela je peto mjesto i plasirala se u drugi krug kvalifikacija za EP.

Nakon uvodna dva poraza najprije su u petak pobijedili Cipar s 3:0, potom i u subotu ujutro Mađarsku za peto mjesto, s 3:1 (25:17, 22:25, 25:22, 25:19).

Naši su kadeti dominirali na servisu (12-6) i bloku (11-8) te su u konačnici i manje griješili (20-27).

Novi izbornik ove U18 reprezentacije Tomislav Mišin nakon cijelog je turnira rezimirao:

“Nitko ponosniji od mene, ovo je jedna sjajna grupa mladih ljudi kojoj je samo kroz treninge i kasnije utakmice trebalo maknuti strah i nervozu koju su imali jer je malo tko u njih vjerovao. Protiv Cipra su bili odlični, protiv Izraela smo se patili a protiv Austrije bili baš loši. Ali, kada je bilo najvažnije, u zadnjoj su utakmici pokazali karakter i to je ono što me veseli. Dosta se sumnjalo u njih i neka samo zapamte ovaj osjećaj pobjede. Dokazali su kvalitetu i da se u njih isplati ulagati.”

Mišin je na kraju još podvukao:

“Zahvaljujem se svim njihovim klupskim trenerima koji su mi bili od velike pomoći jer sam imao premalo vremena za pripreme i upoznavanje, pa je vjerojatno netko i prošao ispod radara. Ovo je za mene uspjeh svih trenera u Hrvatskoj koji se bave muškom odbojkom.”

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top