AktualnoReprezentacijeSporazumni raskid ugovora između HOS-a i izbornika muške reprezentacije Cédrica Énarda

16/02/2024

Cédric Énard više nije izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije. Nakon što je dobio ponudu koja se ne odbija od turskog odbojkaškog saveza u u razgovoru s čelnicima našeg odbojkaškog saveza  izašlo se mu je u susret i sporazumno je raskinut aktivni ugovor.

Énard će tako biti zapamćen kao izvrsni stručnjak koji je  je odradio sjajni posao posljednje dvije sezone na klupi naše izabrane vrste zamijenivši Talijana Zaninija. Otkako je bilo na klupi Hrvatske napravio je doista respektabilne rezultate: dva puta je bio brončani na Final Fouru Zlatne europske odbojkaške lige 2022. i 2023. Na Mediteranskim igrama 2022. osvojeno je prvo mjesto i zlatna medalja, a 2023. na Europskom prvenstvu naša je reprezentacija bila nadomak povijesnog uspjeha no na žalost izgubila je od Rumunjske 2:3 nakon čak 133 minute igre što je doista rezultat vrijedan samog respekta. Također prošle godine Énard je s svojim klubom BR Volleys iz Berlina osvojio trostruku krunu (Kup, Superkup in prvenstvo).

Treba svakako naglasiti za kraj da su oba naša bivša izbornika sada na čelu jednih od najpotentnijih i najboljih reprezentacija Europe i svijeta, reprezentacija Turske. Naime i Daniele Santarelli je poslije vrhunskog posla s  našom reprezentacijom transferirao put ka klupi Turske, baš kao i Énard.

»Želio bi se zahvaliti Cédricu Énardu na dvije godine uspješne suradnje, na periodu koji je proveo s nama i nakon Emanuelea Zaninija unaprijedio igru naše muške reprezentacije. Prošlo ljeto smo imali  velikih uspjeha u smislu osvajanja brončane medalje na Final Fouru  zlatne lige u Zadru te 10. mjesta na Europskom prvenstvu u Bugarskoj i mislim da je ovo  prilika za Cederica da napravi još jedan iskorak u svojoj odbojkaškoj karijeri a za Hrvatski savez je to veliko priznanje i nastavak odlične suradnje s turskim odbojkaškim savezom. Također bi htio napomenuti da je izbornik turske ženske odbojkaške reprezentacije u ovom trenutku Daniele Santarelli koji je također svoju reprezentativnu karijeru započeo u Hrvatskoj. Mislim da smo ovim pokazali jedan kontinuitet dobrog izbora trenera a što se tiče budućnosti i izbora novog izbornika mislim da sigurno nećemo pogriješiti. Nećemo srljati ali mislim da imamo dovoljno vremena da se nađe najbolje rješenje i napravi kvalitetan plan i program za ovo ljeto,“ kazao je Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top