AktualnoReprezentacijeMlađe dobne selekcije Hrvatske u Mariboru se pripremaju za jaki turnir u Italiji

20/02/2024

Odbojkaški ritam mladih hrvatskih selekcija nastavlja se ubrzanim tempom ovog tjedna, pa tako mnogobrojna ekspedicija mlađe dobnih selekcija trenutačno boravi u Mariboru u sklopu priprema za međunarodni turnir, koji će se održati 23.-25. veljače u Pordenoneu u Italiji i na kojem će igrati dvije reprezentacije iz Hrvatske.

Hrvatska muška kadetska reprezentacija i reprezentacija kadetkinja, ovaj put godište 2009., tim povodom okupili su se na trodnevnim pripremama u Mariboru, a onda već 22. veljače putuju na Winter Cup Pordenone, gdje ih čeka gusti i naporan raspored.

Kadetima će pripreme dobro poslužiti uoči drugog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koji ih očekuju u travnju u Bibinju kraj Zadra i koje su izborili petim mjestom na MEVZA turniru početkom siječnja  u Zadru. »U Mariboru ćemo odraditi sedam treninga a nakon toga otići u Pordenone, gdje ćemo odigrati četiri jake međunarodne utakmice sa reprezentacijama Italije, Njemačke, Japana i Egipta. Ovaj termin nam je super došao, jer kad sam preuzeo funkcijo, želio sam da se reprezentacija što češće skuplja, kako bi momci proveli što više vremena zajedno na treningu, da neke stvari uđu u  automatizam, pogotovo one, za koje smo zamijetili, da su bile problem u prethodnim kvalifikacijama. Rezultat je sada u drugom planu, no igrati protiv tako jakih reprezentacija  svakako je jedno  ogromno iskustvo za ove momke i svi se veselimo turniru koji nas čeka u Italiji,« rekao je izbornik Tomislav Mišin, a u stručnom stožeru i ovaj put su Tin Markužić i fizioterapeut Josip Radić. Na turniru ću sudjelovati reprezentacije Austrije, Češke, Egipta, Njemačke, Italije, Japana i Švedske.

Bez obzira što će se turnir u Italiji igrati za uzrast 2007. godište odluka je bila, da se kod djevojka ide s još nešto mlađom generacijom, da se vidi na utakmicama sa starijima, koliko je potentna ta generacija, pa je tako okupljena generacija odbojkašica 2009. godište. Zanimljivo je i da cjelokupni stožer čine žene, na čelu s trenericom Marijom Anzulović, a kao pomoćnica tu je Ivona Obajdin i fizioterapeutkinja Paola Naranđa.

»Hvala Savezu na ukazanoj prilici, da vodim na ovom turniru 2009. godište, koje još nismo imali prilike gledati na okupu. Uvjeti na pripremama su odlični, odigrat ćemo i prije turnira prijateljsku utakmicu. Treninge prije početka turnira ćemo iskoristiti, da se što bolje pripremimo i da vidimo što imamo u tom godištu za buduće temelje hrvatske reprezentacije. Do sada se ova reprezentacija nije okupila, djevojke su do prošle godine igrale malu odbojku i pokušat ćemo im pronaći pozicije na terenu,« kazala je Marija Anzulović uoči priprema i predstojećeg turnira, za kojeg su prijavljene reprezentacije Austrije, Češke, Egipta, Njemačke, Japana, Slovačke i Švedske.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top