OstaloMladostašice ovog vikenda igraju u Mariboru na Final Fouru MEVZA lige

01/03/2024

Odbojkašice Mladosti ovoga vikenda nastupaju u Mariboru na Final Fouru Srednjeeuropske MEVZA lige. Suparnice u polufinalnom susretu 2. ožujka u 16.00 sati  im je mađarska ekipa Bekescabai.

Mladostašice odlaze u Maribor s izraženim ambicijama dočepati se finala, a trener Zagrepčanki Darko Nojić misli da je to i te kako ostvarivo:

“Ekipa je spremna, nabrijana, puna samopouzdanja… Jaki smo, znamo koliko vrijedimo. Nakon polufinala Kupa Hrvatske Snježane Ušić, gdje smo u srijedu slavili u gostima protiv Marina Kaštela s 3:1 dobili smo još dodatno na mentalnoj snazi, jer smo igrali u gostima kod jakog suparnika, u vrlo važnom susretu, i pobijedili. Ušli smo u finale domaćeg Kupa, što je jedan od ovogodišnjih ciljeva, a sad idemo pokušati ostvariti još jedno finale, u MEVZA ligi. Kompletni smo, sve su djevojke zdrave i jedva čekaju da Final Four krene.”

O Mađaricama sve znaju:

“Dobro smo se pripremili, ionako smo u posljednje vrijeme smanjili trenažni proces zbog gustog rasporeda, biti će to 6 utakmica u 14 dana. Zato održavamo formu i veliku pažnju posvećujemo taktičkoj pripremi svake utakmice. Bekescabai nije u posljednje vrijeme u najboljoj formi sudeći prema rezultatima pa ćemo to pokušati iskoristiti. Uostalom, želimo im uzvratiti za posljednji poraz od 0:3 u Zagrebu.”

U drugom polufinalnom paru sastaju se domaća ekipa Nova KBM Branik i Calcit Kamnik. Darko Nojić o tom susretu kratko kaže:

“Po meni je Calcit Kamnik tu favorit, bez obzira što Mariborčanke igraju u svojoj dvorani, jer su Kamničanke ipak nešto iskusnije. Uostalom, igrale su ove godine i u CEV Ligi prvakinja. No, to naravno ne mora ništa značiti, jer smo ih mi dobili na turniru u Zagrebu s 3:0, dva dana nakon što smo izgubili 0:3 od Bekescabai.”

Foto: HAOK Mladost

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top