OstaloOdbojkašice OK Calcit Kamnik osvojile MEVZA F4, Mladostašice se okitile srebrom

04/03/2024

Ženski odbojkaški turnir MEVZA Final 4 došao je do završetka ovog vikenda, dok su se timovi borili za najviše postolje u nizu intenzivnih utakmica. U obračunu za zlatnu medalju i toliko željeni trofej, HAOK Mladost ZAGREB i OK CALCIT KAMNIK susreli su se u srazu titana u utakmici koja se odigrala u pet setova.

 

Finalna utakmica u kojoj se do stresnog petog seta nije znao pobjednik, obje su ekipe ostavile sve na terenu u potrazi za pobjedom. HAOK Mladost ZAGREB pokazao je nevjerojatno umijeće i odlučnost, ali OK CALCIT KAMNIK pokazao se kao ozbiljan protivnik. U žestokoj borbi koja je došla do petog seta, OK CALCIT KAMNIK došao je do trijumfa teškom pobjedom, pobijedivši s 3-2 (19-25, 25-23, 20-25, 25-18, 15-8) .

 

Mladost Zagreb brzo je došla do neuhvatljive prednosti u prvom setu. Iako su pred kraj seta Kamničanke podigle razinu igre, igračice Mladosti dobile su set rezultatom 25:19. U drugom setu Calcit Kamnik pokazao je bolju igru ​​i vodio s 21:15 prije kraja seta. No, Mladostašice se nisu predavale i osigurali su napeto doigravanje te su unatoč zaostatku uspjeli skupiti 23 poena. Svoju odlučnost pokazali su već na početku trećeg seta, pa su poveli čak 13:4.

 

Sjajno su blokirale suparnika i bili su raznovrsnije u napadu. Ipak, prednost se polako topila i na 22 poena Mladosti prednost je iznosila samo četiri poena. To im je bilo dovoljno za osvajanje seta rezultatom 25:20. U četvrti set bolje su krenule Kamničanke koje su povele s 11:5. Potom je uslijedila serija od šest poena Mladosti i rezultat je riješen. To nije bilo dovoljno za preokret, već su igračice Calcita pokazale više smirenosti i dobile set s 25:19.

 

U petom odlučujućem setu igračice Calcita prvo su povele 4:2, a zatim iskoristile svoje iskustvo i povećale prednost na četiri poena (8:4). Prije svega bolje su igrali u obrani i blokirale te bili učinkovitiji u kontranapadima. Istodobno, mlade igračice Mladosti i dalje su imale problema sa servisom te se prednost nastavila povećavati. Rezultat je dao do znanja da će Mladost teško uspjeti izbrisati vodstvo. Calcit je na kraju slavio 15:8 i nakon pet završnih setova osvojio ovogodišnju MEVZA ligu. Kod pobjednika Maša Pucelj imala je 19 poena, a kod poraženih Andrea Mihaljević 21 poen.

 

Pobjeda je bila potvrda upornosti odbojkašica OK CALCIT KAMNIK koje su podignule pehar pobjednika ovogodišnje MEVZE.

Foto: MEVZA

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top