Odbojka na pijeskuKOP Vukovar predstavlja Hrvatsku na MEVZA Indoor beachvolleyball club championshipu

14/03/2024

Od 15. do 17. ožujka, Bratislava(SVK) će ugostiti natjecatelje MEVZA Indoor beachvolleyball club championship natjecanja. Radi se o tek drugom natjecanju ovoga formata gdje se ponajbolji srednjoeuropski klubovi bore za titulu najboljeg pjeskaškog kluba u MEVZA organizaciji. Specifično u ovom natjecanju je to što se ono odvija u dvorani, umjesto na otvorenom, kao velika većina natjecanja u odbojci na pijesku te se također igra po principu ligaškog sustava kao i u Hrvatskoj, odnosno ekipu čine dva para, a svaka pobjeda donosi 1 bod.

Prošle godine hrvatski predstavnik je bila Opatija, koja je završila na 5. mjestu, što je izuzetan rezultat s obzirom da hrvatski parovi ne treniraju u zatvorenom. Ove godine čast je pripala mladom brzorastućem klubu s istoka, Klubu odbojke na pijesku Vukovar.

Na natjecanju će sudjelovati ukupno 8 ekipa iz Slovačke, Češke, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije. Razvoj i održavanje ovakvih natjecanja u odbojci na pijesku svjedok su kontinuiranom napretku i ulaganju u odbojku na pijesku u Europi i svijetu, a Hrvatski odbojkaški savez prati najmodernije trendove.

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top