AktualnoReprezentacijePripreme U18 i U20 muške reprezentacije Hrvatske u Mariboru

26/03/2024

Od ponedjeljka su u svojoj staroj bazi u sportskom kompleksu Draš u Mariboru hrvatski odbojkaški reprezentativci, selekcije U18 i U20, koje su započele pripreme za EP.

Naša U18 reprezentacija nalazi se u skupini D, koja se igra u Hrvatskoj, u Bibinju od 12. travnja, uz sudjelovanje selekcija Belgije, Norveške i Portugala. Njihov je izbornik Tomislav Mišin koji ukratko na početku priprema kaže:

„Ovdje smo nažalost samo s 13 igrača, jer su trojica s prvobitnog spiska otkazala, jedan je igrač ozlijeđen a jedan se ozlijedio na prvom treningu. Iskrenuo je skočni zglob, no biti će u pogonu za koji dan. To je ono najbolje što imamo trenutno i s tim kadrom ćemo pokušati izboriti Europsko prvenstvo. No, zasada se još ne bavimo toliko Prvenstvom, već nam je bitno da kvalitetno odradimo pripreme. Stoga smo dogovorili krajem mjeseca, kao simulaciju turnira u Bibinju, tri prijateljska ogleda, s reprezentacijama Austrije i Njemačke te s jednim američkim koledžom. Također, u svrhu priprema za kvalifikacijski turnir bilo je i nedavno gostovanje u Italiji, gdje smo odigrali šest susreta s kvalitetnim suparnicima, što je ovim mladim i neiskusnim momcima jako velika škola.“

U Mariboru se nalazi na pripremama i naša U 20 reprezentacija, odbojkaši 2005. godište, i mlađi, pod vodstvom izbornika Ratka Perisa, koji se također pripremaju za EP, i koji će na svoje kvalifikacije u  Latviju, u Rigu od 5. travnja, gdje ih u skupini B očekuju uz domaćine još i selekcije Njemačke i Slovačke.

Izbornik Peris na početku priprema će reći:

„ Pokušat ćemo  se u tjedan dana što bolje pripremiti i izboriti to željeno EP. Svi su se odazvali na pripreme, tako da imam 14 igrača na dispoziciji, a u tijeku priprema odradit ćemo i kontrolne utakmice s reprezentacijom Španjolske koja se također ovdje nalazi na pripremama. Naglasak na pripremama je na tehičkom dijelu, te uigravanju. Skupina je jaka, Njemačka je tu po meni možda najjača selekcija, no bez obzira na sve mi idemo na pobjede u svakom susretu. Za odlazak na EP potrebno je biti prvi u skupini ili biti među tri najbolje plasiranih drugoplasiranih iz pet skupina. Dakle, s dvije pobjede vjerujem da bi već osigurali prolaz“, ukratko će na početku priprema kazati izbornik U20 reprezentacije Ratko Peris.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top