AktualnoReprezentacijeHrvatska U20 reprezentacija izgubila s 2:3 od Njemačke na kvalifikacijama za EP

05/04/2024

Hrvatska muška U20 juniorska reprezentacija u prvom susretu kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo, u skupini B u Latviji izgubila je od Njemačke 2:3 (25:20, 22:25, 21:25, 25:22, 10:15), nakon sat i 56 minuta igre.

U prvom su setu naši juniori potpuno iz dominirali suparnike koji niti jednom nisu bili u pozitivnom rezultatu, no već se u drugom rasplamsala jednakopravna borba. Nakon 21:21 suparnici rade 3 poena u nizu i u konačnici osvajaju set s 25:22. Nijemci su dobili i treći set, ovoga puta nešto lakše no drugi, s 25:21.

Četvrti set opet pripada Hrvatskoj koja vodi velikim dijelom seta,  iako  su se  Nijemci približili na 22:21 naši osvajaju set s 25:22 za izjednačenje od 2-2. Nažalost, u petom su ponovno Nijemci superiorniji, Hrvatska ima tek egal kod 7:7, dok je sav ostali rezultat otišao na stranu naših protivnika.

Nakon utakmice hrvatski izbornik Ratko Peris izjavio je:

„Mislim da su gledatelji slabijih živaca napustili dvoranu prije kraja. Počeli smo dobro, imamo sve, dobro stojimo, imamo servis, blok, obranu, kontranapad… Opušteni smo i ide sve po planu. A onda drugi i treći set kao da smo se ustrašili pobjede, ruka se ‘skratila’, puno pogrešaka na servisu, na prijemu… Nismo bili pravi. No, onda se vraćamo u bitku u četvrtom setu, i vrlo dobro rješavamo kontre, pametno igramo blok-outo-ve, ne forsiramo… Njemačka je vrlo dobra ekipa, fizički jaka, znali smo da će biti teško s njima. I onda peti set, uđemo loše u igru, 3-0 za njih, vratimo se, onda napravimo neke glupe pogreške… Nažalost, izgubili smo na kraju, ali uzeli smo dva seta i svašta još tu može biti u našoj skupini do kraja. Pozitivni smo, nema vremena niti razloga za tugovanje, u subotu igramo s domaćinom Latvijom (18.00), i to će biti zanimljiva bitka.“

Ivan Vuk s 18 poena najučinkovitiji u našim redovima, Teo Mičetić 17, Luka Buljat 9, Gabrijel Šunjo 7, Sven Jakopec 5, Ivo Mustapić 4 i Ivan Dugandžić 1.

Nijemci su bili boji na bloku (9-5), servisu (9-5), dok smo mi bili bolji u prijemu servisa (42-39%), a u broju poena u napadu obje momčadi izjednačene. Hrvatska je imala 38 pogrešaka a Njemačka 43.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top