AktualnoReprezentacijePobjeda hrvatske U20 reprezentacije protiv Slovačke

07/04/2024

Hrvatska muška juniorska U20 reprezentacija pobjedom je okončala kvalifikacijski turnir skupine B za odlazak na EP. Pobijedili su Slovačku s 3:1 (24:26, 25:18, 25:11, 25:19) nakon 97 minuta igre. Nažalost, to nije bilo dovoljno da bi se kvalificirali na EP, jer su s 4 boda ostali na kraju turnira treći, iza Latvije i Njemačke.

Protiv Slovačke su dominirali, pogotovo u bloku (17-9), servisu (6-0), te prijemu servisa (51-37%), dok su Slovaci neznatno bili bolji u poenima u napadu (48-47). Hrvatska je napravila 17 a Slovačka čak 29 pogrešaka.

Veliki dio prvog seta Hrvatske je vodila, imala 22:18, a onda Slovačka radi seriju 5-0 za preokret od 23:22. Ipak, prvi do set lopte kod 24:23 stižu naši juniori, da bi ipak posljednja tri poena pripala Slovacima. Ali, od tada, Hrvatska potpuno kontrolira susret, Slovaci su još bili u pozitivi početkom drugog seta (5:4), da bi posljednja dva nestali s terena.

Ivan Vuk sa 19 poena najučinkovitiji, Sven Jakopec dodao je 14 (8 blokova), Luka Buljat 13, Teo Mičetić 11, Gabriel Šunjo i Ivo Mustapić po 6 (Mustapić po 3 bloka i asa) i Ivan Pejanović 1 poen.

Ratko Peris, izbornik naše U20 reprezentacije na kraju turnira je konstatirao:

“Solidno smo odigrali, napali smo ih servisom i blokom i napravili razliku. Odmaknuli smo ih od mreže, tako da smo tu odradili odličan posao. Prvi je set bio dobar, ali onda neke naše greškice, ali i greške sudaca koji u nam oduzeli valjda šest-sedam poena, čak i set loptu, kumovali su da izgubimo taj prvi period igre. No, onda je to bio u nastavku susret u jednom smjeru. Čestitke dečkima na pobjedi, odlično su to odradili. Nažalost, ostaje žal što se nismo kvalificirali na EP, da smo dobili u petom setu Nijemce prvi dan tko zna, možda bi nam to bilo dovoljno. Niti protiv Latvije nismo bili na našem nivou. Ali, nisam ljut na dečke, više sam tužan jer smo mogli napraviti bolje. Iskustvo, točnije, neiskustvo nas je koštalo plasmana na EP. Ali, možemo ipak biti ponosni na ovu generaciju jer smo pokazali da možemo parirati velikim državama u odbojci.”

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top