AktualnoReprezentacijeKadetska U18 reprezentacija Hrvatske u Bibinju kreće po vizu za EP   

11/04/2024

Od ponedjeljka 26. ožujka hrvatski odbojkaški reprezentativci, selekcija U18, započeli su s pripremama u Mariboru za susrete kvalifikacije skupine D, za odlazak na Europsko prvenstvo ovo ljeto u Bugarskoj.

Naša U18 reprezentacija domaćin je skupini D u Bibinju, a turnir počinje u petak 12. travnja. Prvoga dana hrvatski kadeti igraju protiv vršnjaka iz Belgije (18.30), potom u subotu u istom terminu igraju s Noveškom, dok je nedjelja 14. travnja rezervirana za reprezentaciju Portugala, također u drugoj utakmici dana, od 18.30 sati.

Izbornik naše reprezentacije Tomislav Mišin, nakon odrađenih priprema s 13 igrača u Mariboru, gdje su kao simulaciju kvalifikacijskog turnira odigrali tri prijateljska ogleda s reprezentacijama Austrije, Njemačke i s jednim američkim koledžom te drugog dijela priprema u Zadru, gdje su odradili dvije trening utakmice s Ribola Kaštelom, kaže:

“Pripreme su protekle prema planu, zadovoljan sam kako smo to odradili, i kako smo izgledali u tim kontrolnim susretima. Skupina je jaka, otvaramo s Belgijancima, nominalno možda i najjačom selekcijom, no vjerujem da imamo šanse za plasman na EP, da budemo među prve dvije reprezentacije u našoj skupini. Puno smo napredovali od prvog zajedničkog okupljanja, pri tome nam je jako pomogao i vrlo jaki turnir u Italiji na kojem smo nedavno bili. To je puno značilo ovoj našoj vrlo potentnoj selekciji s kojom je zadovoljstvo raditi, glede stjecanje iskustva, jer to je zapravo ono što nam najviše nedostaje. Ovim momcima fale jake natjecateljske utakmice u pravoj konkurenciji u klubovima tijekom sezone, dok talenta imaju. No, bez obzira na sve, vjerujemo da se možemo plasirati na EP, dvije pobjede u skupini vjerujem da bi bile dovoljne, a tu očekujemo i priželjkujemo podršku naših navijača u dvorani u Bibinju, koje i te kako dobro poznaje i cijeni kvalitetnu odbojku.”

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top