AktualnoReprezentacijePobjeda U18 reprezentacije Hrvatske protiv Norveške

13/04/2024

Naša kadetska U18 reprezentacija u drugom susretu kvalifikacijskog turnira skupine D u Bibinju, pobijedila je Norvešku s 3:0 (13, 13, 21) za 73 minute igre, pa će tako o odlasku na Europsko prvenstvo odlučivati utakmica u nedjelju u 18.30 protiv Portugala, koji je pak s 3:0 (19, 22, 21) pobijedio Belgiju.

Uoči posljednjeg dana Portugal je prvi sa 6 bodova, Belgija i Hrvatska imaju 3 a Norveška je posljednja bez bodova.

Naša je reprezentacija dominirala tijekom cijelog susreta, imala je 7 poena iz bloka, Norveška 5, čak 6 as servisa prema tek jednom suparnika te 13 pogrešaka prema čak 28 gostiju.

Arno Jurlina, s 11 poena najučinkovitiji u našim redovima, poslije utakmice je rekao:

“Odlično smo odigrali, držali smo se dogovor cijelo vrijeme. Protiv Portugala se nadam isto dobroj igri kao i protiv Norveške. ‘Namazat’ ćemo ih i idemo na Europsko prvenstvo!”

Stjepan Raguž, prvi pomoćnik izbornika Tomislava Mišina nakon susreta je konstatirao:

“Utakmica je bila teška. Norveška je nezgodan suparnik, ali smo ih dobro prije proanalizirali a dečki su sve to na kraju primijenili na trenu. Dobro smo se držali u svakom segmentu igre tako da smo ostvarili jako važnu pobjedu. Okrećemo se već prema Portugalu u posljednjem susretu gdje isto tako idemo na pobjedu. I njih smo također dobro skautirali i nadamo se najboljem.”

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top