AktualnoReprezentacijeŽenska reprezentacija Hrvatske startala s pripremama u Mariboru

23/04/2024

Reprezentativke Hrvatske u ponedjeljak 22. travnja započele su s pripremama za ovoljetne naporne utakmice koje ih očekuju, pod trenerskom paskom izbornika Igora Arbutine, kojem je ovo prva akcija s našom izabranom vrstom. Nakon okupljanja u Zagrebu krenule su kasno popodne put Maribora i stare dobro poznate odbojkaške  baze Draš.

U utorak ujutro održan je i prvi trening, nakon kojega je izbornik Arbutina kratko rekao:

“Nakon kratkog sastanka u Zagrebu krenuli smo za Maribor gdje ostajemo do 9. svibnja, a onda ćemo u Kranjsku Goru na dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom. Potom selimo u Osijek gdje nas očekuje prvi turnir Zlatne lige, a onda idu turniri u Belgiji i Španjolskoj.”

Obzirom da u mnogim državama još uvijek traju klupska natjecanja izbornik Arbutina na ovom prvom okupljanju ima tek šest djevojaka.

“Krenuli smo u trenažni proces s Butigan, Strunjak, Grbavica, Deak, Strize i Štiglić, a od četvrtka nam se priključuju Karatović i Štimac. Ana Burilović dolazi iz SAD-a nakon završetka studenskih obveza, najkasnije do 10. svibnja, a ostale djevojke, koje igraju u svojim klubovima u završnicama prvenstva (Grčka, Mađarska, Hrvatska), pridružit će se reprezentaciji nakon završetka svojih obveza.”

Jedna od onih koje su startale od prvog dana priprema je i Ema Strunjak, koja će pred početak priprema kazati:

“Meni je klupska sezona u Turskoj već završila, nažalost moj klub Karayollari je ispao iz elitne Sultan lige, u koju smo lani ušli, tako da ne mogu do kraja biti zadovoljna godinom, iako sam ja zapravo imala solidnu sezonu. Dala sam sve od sebe, zadovoljna sam kako sam igrala, jer ipak je to jedna od najjačih europskih liga, iznimno zahtjevna.”

Sezona je okončana, o novom klubu još uvijek je prerano govoriti, no važno je da je Ema imala vremena za odmor od stresne sezone.

“Imala sam skoro mjesec dana odmora, što je sasvim dovoljno, i sada jedva čekam pripreme reprezentacije, ponovno u Mariboru gdje nas nije bilo neko vrijeme. Osim novog izbornika, tu je i dosta novih igračica, toliko se pomladila ekipa da sam ja sada najednom jedna od starijih, iako sam 1999. godište, i skoro do jučer sam bila među mlađima. Zasada nas nema puno, djevojke će dolaziti na pripreme kako kojoj bude završila klupska sezona, a ono što očekujem je da se što prije sve zajedno prilagodimo na rad s novim izbornikom, jer nas očekuje ponovno naporno ljeto, sa Zlatnom europskom ligom i kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo dogodine”, na kraju će reći jedna od naših najiskusnijih reprezentativki, 188 cm visoka srednja blokerica Ema Strunjak.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top