AktualnoReprezentacijeMuška reprezentacija Hrvatske startala s pripremama

08/05/2024

U nedjelju, 5. svibnja, na dan četvrte, pokazalo se i posljednje finalne utakmice doigravanja Superlige za prvaka Hrvatske, pripreme je započela i hrvatska muška odbojkaška reprezentacija. Krenuli su u Mariboru s 4 člana stručnog stožera i 10 igrača, no već od ponedjeljka navečer izbornik Igor Juričić kompletirao je stožer (6) i na dispoziciji ima 17 igrača.

„Odradili smo jutarnji trening u ponedjeljak, a već navečer stigli su i neki domaći igrači tako da smo skoro svi tu. Nedostaje još Sedlaček, koji je nastupao u finalu Lige prvaka i koji će nam se pridružiti nakon prvog turnira Zlatne skupine Europske lige u Finskoj, dok je Hanžić operiran, Busak-Vidaković ozlijeđen a Marelić zatražio ovo ljeto slobodno od reprezentativnih obveza jer priprema doktorat“, izvijestio je dojučerašnji reprezentativac, a danas team manager Ivan Raič, dodajući i ovo:

„Izbornik se predstavio igračima, iznio svoje ideje i ciljeve, rekao im što od njih očekuje. Zahtjevan je, to se već vidi na uvodnim treninzima. Što se ciljeva tiče, nema tu neke tajne, želimo osigurati nastup na Challenger kupu kroz finale Europske lige, dohvatiti konačno tu željenu Ligu nacija. Obzirom da smo sigurni za Final Four kao domaćini u Osijeku polovicom lipnja, imamo određenu prednost i slobodu jer ne ‘ganjamo’ rezultat kroz utakmice u skupini. Dakle, u početku ćemo se baviti sami sobom i našom baznom igrom, ustanoviti sustav igre, a kako se bude približavao Final Four tako ćemo i više taktički rasti,“ rekao je Raič uz informaciju da ne planiraju do prvog turnira Zlatne skupine Europske lige nikakve prijateljske trening-susrete naše izabrane vrste u sportskom kompleksu Draš u Mariboru, jer je do odlaska u Finsku ostalo tek desetak dana.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top