OstaloHrvatski odbojkaški savez potpisao ugovor o suradnji sa Sportskim učilištem PESG

21/05/2024

Hrvatski odbojkaški savez danas, 21.05.2024. održao je prvi sastanak s potencijalnim kandidatkinjama za CRO team u prostorijama Sportskog učilišta u Zagrebu, koju će djevojke pohađati četiri godine u vrijeme trajanja prvog odbojkaškog projekta CRO team.

Djevojke su imale priliku čuti kako funkcionira škola i koliko će im biti olakšano treniranje uz dobro školovanje te mogućnost modela on line praćenja nastave kada budu na natjecanjima te nadasve koliko se znanja, volje i želje posvećuje svakom učeniku škole, da bi se paralelno uz vrhunsko treniranje, omogućilo i dobro školovanje i dobra priprema za završni državni ispit, maturu.

Nakon roditeljskog sastanka i obilaska škole predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza g. Frane Žanić potpisao je četverogodišnji ugovor o suradnji s ravnateljicom Sportskog učilišta PESG gđom. Sandom Gale.

„Prije svega mislim da je ovo jedan veliki iskorak i pokazatelj u jednom mogu to reći povijesnom projektu za kompletan hrvatski sport, da će najtalentiranija djeca iz cijele Hrvatske imat omogućen razvoj u svim segmentima obrazovanja i sporta u fazi da jednog dana postanu vrhunske igračice, a da ne zanemare školovanje. Velika nam je čast i obaveza što je Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski olimpijski odbor i naša Svjetska federacija (FIVB) prepoznala ovaj projekt CRO team-a, kao jedan projekt budućnosti. Ono što mogu reći da ćemo s našim novim partnerima Privatnom ekonomskom i športskom gimnazijom ovaj projekt provodit od nadolazeće natjecateljske sezone i očekujem da će to biti projekt u budućnosti donijeti jedan veliki iskorak ne samo za odbojku nego i za kompletan hrvatski sport.“ – rekao je nakon potpisivanja ugovora o suradnji predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

 

 

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top