AktualnoReprezentacijeZlatna europska ligaPoraz u pet setova hrvatskih odbojkašica od Španjolske

31/05/2024

I naše su odbojkašice, poput odbojkaša, odigrale susret u pet setova, no one su nažalost poražene u Gijonu od domaćina Španjolske s 2:3 (17:25, 25:16, 20:25, 25:23, 8:15) nakon sat i 38 minuta igre.

Bila je to još jedna od utakmica naše selekcije koju su obilježili padovi u igri, suparničke serije i veliki broj pogrešaka. U bloku su naše bile dominantne, sa 19 poena prema 12 suparnica, dok su Španjolke imale 6 as servisa a mi 3. Španjolke su napravile 63 poena u napadu, Hrvatska 53, a prijem je također na strani pobjednica, 59-55%. Hrvatska je imala 23 pogreške, a Španjolska 20, niti jednu u petom setu.

U našim redovima najučinkovitije su bile Martina Šamadan i Leonarda Grabić sa 19 poena, Božana Butigan dodala je 10, Josipa Marković 9, Andrea Mihaljević 7, Mika Grbavica 6, Karla Antunović 3 i Dijana Karatović 2.

Izbornik Igor Arbutina koji je vrlo teško primio poraz nakon susreta je kazao:

»Nažalost nismo uspjeli pobijediti u susretu u kojem smo željeli trijumfirati. Nakon lošeg prvog seta uspjeli smo se potpuno vratiti u igru, u četvrtom prelomiti rezultat i ući u taj pet set, ali očito nije bilo dovoljno snage protiv Španjolki koje su bile nošene publikom. U odnosu na prethodne mečeve djevojke su pokazale veliku borbenost, uspjeli smo se vratiti, čak smo i blokerski uspjeli kvalitetno odgovoriti suparnicama ali s druge strane falilo je možda malo više hrabrosti u napadu, i to nas je koštalo konačnog rezultata. Naše srednjakinje su ponovno odigrale dobru utakmicu a i Grabić je pokazala da napreduje velikim koracima.«

Josipa Marković dodala je:

»Loše smo otvorile utakmicu sa Španjolskom i od početka se osjetio grč. Ipak, u drugom setu smo se digle i pokazale svoju pravu igru. Španjolke su na to odgovorile brzo i dobile idući set. Utakmica nije bila laka, nismo imale rješenja za neke njihove poteze, ali mi je drago da smo uspjele okrenuti i odvesti utakmicu u peti set. Trener je radio dosta izmjena tijekom cijele utakmice, ali nažalost ni širina klupe ovog puta nije bilo dovoljna da pobijedimo. Naravno da nismo zadovoljne, ali moramo se nastaviti boriti i raditi na svojoj igri. Nemamo puno vremena jer nas već sutra čeka nova utakmica i moramo se što prije spremiti za novog protivnika. Nova utakmica i nova prilika za dokazivanje. »

U subotu Hrvatska igra protiv Rumunjske u 17.00 sati.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top