AktualnoReprezentacijeZlatna europska ligaPoraz Hrvatica od Rumunjske za oproštaj od Zlatne europske lige

01/06/2024

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija doživjela je novi poraz u Zlatnoj europskoj ligi, drugi na turniru u Gijonu, ukupno četvrti od šest susreta. Izgubile su naše djevojke od Rumunjske s 0:3 (18, 22, 21) nakon samo 71 minute igre i raspršile san o eventualnom ulasku u Final Four.

Susret u kojem su naše suparnice bile bolje gotovo u svim elementima igre: u bloku 8-4, u prijemu servisa 66-61%, u poenima u napadu 46-37. Hrvatska je imala 8 pogrešaka, Rumunjska tek 4, i to sve u drugom setu, dok našima ostaje satisfakcija tek da su bolje servirale, 6 as servisa (po 2 u svakom setu) prema 4 Rumunjske.

Naše su suparnice osvajale poene u serijama, dok su Hrvatice jednu takovu seriju uhvatile tek pred kraj meča, 5-0 za smanjenje vodstva Rumunjske na 22:20…

Izbornik Igor Arbutina, koji je u svim ovim utakmicama stalno tražio pravi sastav, započeo je meč s Ninom Strize na poziciji korektorice, da bi je u drugom setu mijenjao Mikom Grbavicom a nju u trećem Andreom Mihaljević. Baš kao i u prethodnim susretima, jedino u igru nisu ulazile Freund i Smoljan, dok su sve ostale barem na nekoliko poena bile u terenu.

Najučinkovitija je na kraju bila svakako jedna od najneiskusnijih, Leonarda Grabić s 12 poena, kapetanica Martina Šamadan dodala je 9, njezina kolegica srednja blokerica Božana Butigan 6, kao i Mika Grbavica, Josipa Marković 4 te po 2 Antunović, Strunjak, Mihaljević, Karatović i Strize.

Izbornik Igor Arbutina nakon posljednjeg susreta bio je vidno deprimiran:

“Nakon Azerbajdžana u prvoj utakmici ovo je sigurno naša najgora prezentacija do sada. Gotovo s ničim ne mogu reći da sam zadovoljan, nije bilo energije, pristup je bio loš, i to je samo dokaz da imamo jako puno još za raditi. I to gotovo u svim elementima odbojkaške igre. Očekuje nas da se ’zakopamo u rudnik’ i da radimo i dignemo kvalitetu igre. Talenta ima, ali za ovako mladu ekipu ovakva beskrvna igra u terenu je jednostavno nedopustiva. To nikako nije dobro, jer smatram da mlade djevojke moraju imati izuzetno visoku energiju u terenu, a mi to danas nismo prezentirali, takav je bio konačni rezultat i naša izvedba. Zato nas očekuje radno ljeto, da kvalifikacije za EP u kolovozu dočekamo spremni i da Rumunjsku i Kosovo pobijedimo.”

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top