AktualnoReprezentacijeKadetska ženska U18 reprezentacija u Dubrovniku se priprema za EP u Rumunjskoj

09/06/2024

Kadetska ženska hrvatska U18 reprezentacija od 3. lipnja nalazi se na pripremama u Dubrovniku, za Europsko prvenstvo koje se od 1.-13. srpnja igra u Rumunjskoj i Grčkoj. Naše djevojke 2007. godište i mlađe igraju u skupini u Rumunjskoj, u Blaju, a suparnice su im uz domaćina i reprezentacije Italije, Srbije, Slovenije, Nizozemske, Belgije i Španjolske.

Izbornica Svetlana Ceca Ilić nakon prvog tjedna priprema ističe zadovoljstvo selekcijom, ali i svim ostalim popratnim elementima koji i te kako imaju upliva na dobru atmosferu pred EP.

»Upoznala sam sve igračice koje je moja prva asistentica Marija Anzulović selektirala i mogu reći da sam jako zadovoljna ekipom. Imaju odlične fizičke potencijale, baš po mom ukusu, ali ima i nekih sitnica koje treba doraditi, što je i normalno. Motivirane su, rade na treninzima super, sve, bez iznimke, i doista imam samo riječi pohvale. Mislim da ćemo do kraja mjeseca uspjeti napraviti ono što smo zacrtali, jer idemo u dobrom smjeru. Želja nam je predstaviti se na EP u što boljem svjetlu, doći do završnice, što mislim da je i te kako moguće.«

Zadovoljna je izbornica i samim odabirom mjesta priprema.

»Iako je počela turistička sezona mi ne osjećamo nikakvu gužvu jer smo posvećene radu, i imamo sve što nam je potrebno. Svi nas maze i paze i ništa nam ne nedostaje, tako da svaka pohvala ide organizatorima priprema, našem Savezu ali i OK Dubrovnik koji nam u svemu izlaze u susret. Imamo dvoranu na raspolaganju koliko nam treba, teretanu i sve popratne sadržaje. Zaista smo zahvalni na brizi i trudu koji nam svi ukazuju.«

Do odlaska na EP, do 29. lipnja, naša U18 selekcija trenirat će u Dubrovniku, uz povremene sparinge s ŽOK Dubrovnik, novim superligašicama te s poljskom selekcijom koja bi tu trebala stići posljednji tjedan.

Izbornica na dispoziciji trenutno ima 14 igračica jer su zbog ozljede odustale Carla Stošić i Asja Zolota, no još se uvijek nada da bi se neka od njih mogla i oporaviti do početka EP. Također, kaže izbornica Ilić, tu ima i 5-6 igračica koje će odmah nakon EP krenuti s pripremama naše juniorske reprezentacije koju u kolovozu očekuje Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska U18 ženska reprezentacija: Ana Prkačin, Gabrijela Roso, Marta Barišić, Ana Marija Čižmar, Iva Lucija Caušević, Klara Vasilj, Lana Francetić, Antonija Gulin, Franka Golemac, Lorena Smojver, Maša Mlinar, Ira Morić, Iva Ucović, Laura Prkačin i Sara Lulić.

Izbornica Svetlana Ilić, asistentica Marija Anzulović, statističar Mislav Lučić, kondicijska trenerica Doroteja Jerbić, fizioterapeut Ivan Josip Radić i team managerica Iva Bule.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top