Odbojka na pijeskuDevald/Vuk i Devčić/Marković prvaci Hrvatske do 20. godina

17/06/2024

Plaža u Ičićima dva dana je obilovala odličnim mečevima u odbojci na pijesku. Na otvorenom prvenstvu Hrvatske u kategoriji U20 svoje odbojkaško znanje promoviralo je 24 ekipe. Dvanaest muških i dvanaest ženskih parova razigravalo je za prestižnu titulu prvaka Hrvatske. Radi se o igračicama i igračima rođenim 2005.godine i kasnije. Nakon dva dana prvaci kod djevojaka su Valentina Devčić i Mara Eva Marković koji su u finalu svladali par Majdu Delimehić i Lanu Drviš, rezultatom 2:0, u borbi za treće mjesto sastale su se ekipe Grčević/Jorgić protiv Šoš/Horvat  i na kraju je pobijedio par Grčević/Jorgić rezultatom 2:0.

 

Za zlatnu medalju kod muškaraca u finalu su se borili Tin Devald i Ivan Vuk protiv Istoka Celina i Tea Mičetića i nakon velike borbe prvaci Hrvatske su Tin Devald i Teo Mičetić rezultatom 2:0. Treće mjesto osvojili su Dino Šoš i Ivan Brletić koji su to ostvarili pobjedom nad parom Toni Mišurom i Oliverom Škorićem Budimirom rezultatom 2:0

Prvaci u obje konkurenciji će nastupi za reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu do 20. godina koje će se održati u Poljskom gradu Myslowice.

 

Poredak Žene:

  1. Valentina Devčić/Mara Eva Marković
  2. Majda Delimehić/Lana Drviš
  3. Josipa Grčević/Karolina Jorgić

 

Poredak muškarci:

  1. Tin Devald/Ivan Vuk
  2. Istok Celin/Teo Mičetić
  3. Dino Šoš/Ivan Brletić

 

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top