AktualnoReprezentacijeIzbornik ženske reprezentacije Igor Arbutina ima opsežan ljetni plan priprema

23/06/2024

Odbojkaška ženska seniorska reprezentacija nakon okupljanja u Zagrebu u Mariboru je nastavila s pripremama za kolovoške kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U Mariboru će biti do 28. lipnja a onda od 1. srpnja odlaze u Zadar, u kojem će trenirati punih mjesec dana. Potom slijedi povratak u Maribor 4. kolovoza, sve do odlaska na prvi kvalifikacijski susret za EP, najprije 15. kolovoza na Kosovo.

Dakle, to je nekih dva mjeseca zajedničkih priprema, točnije, upravo ono što je i izbornik Igor Arbutina nakon završetka Zlatne europske lige najavio: »moramo se zavući u rudnik i raditi«.

»Ja sam to rekao još prvi dan, da ova selekcija mora još puno i jako trenirati, bez ikakvog pritiska. Tako smo i zamislili ljetne pripreme«, reći će izbornik Arbutina, i dodati:

»Priključili smo neke nove igračice, s nama će biti Vedrana Jakšetić, Mirna Bečić, Aurora Papac i Ana Burilović, no njih posljednje dvije će se od početka srpnja priključiti pripremama juniorske reprezentacije. Također, starije reprezentativke, Šamadan, Butigan, Strunjak i Deak dobile su produženi odmor i priključuju nam se u Zadru.«

O pripremama izbornik pojašnjava:

»Imamo sve uvjete za nesmetan rad i želimo maksimalno iskoristiti taj period. U reprezentaciji su mlade djevojke i potreban im je napredak. Vidjelo se kroz Zlatnu europsku ligu da se teško nosimo s nekim situacijama i to moramo promijeniti. Obzirom da njihovo neiskustvo svjesni smo oscilacija u igri, no energija mora biti uvijek visoka.«

Arbutini je Zlatna europska liga bilo prvo službeno natjecanja s ovom novom reprezentacijom, pa je sigurno stekao neka nova saznanja nakon toga.

»Definitivno sada imam puno bolju sliku o svima njima, igrački ali i karakterno. Jer, jedno je gledati ih samo na utakmicama a drugo raditi duži period s njima. Mislim da su profitirale kroz Europsku ligu, cilj je bila integracija i to smo postigli, nažalost nije nas pratio i rezultat. No, od njih ionako očekujemo za otprilike dvije godine veći rezultatski napredak, da se mogu pokazati na europskoj sceni. Iako, i sada su već neke iskočile, poput recimo Leonarde Grabić, najugodnijeg iznenađenja, a vratili smo i Miku Grbavicu koja sada radi bez ograničenja. Jako sam zadovoljan kako djevojke rade, to ističem cijelo vrijeme otkako smo zajedno, ali ono čime sam nezadovoljan je bio manjak potrebne energije u susretu s Rumunjskom, koji je naš najlošiji susret. To je nešto što nam se nikako više ne smije događati«, reći će na kraju izbornik Igor Arbutina, još jednom pohvalivši i svoj stručni stožer s kojim odlIčno surađuje.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top