AktualnoReprezentacijeHrvatska ženska U18 reprezentacija otvara EP u ponedjeljak protiv Italije

30/06/2024

Nakon cjelodnevnog puta iz Dubrovnika preko Crne Gore i Njemačke, sve do Rumunjske, hrvatska ženska kadetska U18 reprezentacija stigla je u Blaj gdje se odigrava Prva skupina Europskog prvenstva. EP počinje u ponedjeljak 1. srpnja, i traje do 13.07., a Hrvatska igra već prvu utakmicu naše skupine, točno u podne u po lokalnom vremenu protiv Italije (11.00 po hrvatskom vremenu).

Naša selekcija, djevojke 2007. godište i mlađe, igraju još u skupini protiv Srbije, Slovenije, Nizozemske, Belgije, Španjolske te domaćina Rumunjske. Druga se skupina igra u Grčkoj, uz sudjelovanje Bugarske, Finske, Njemačke, Mađarske, Litve, Poljske, Turske i domaćina Grčke.

Izbornica naše U18 reprezentacije, Svetlana Ilić, koja je ekipu okupila 3. lipnja na pripremama u Dubrovniku, nakon dolaska u Alba Blaj ponešto je rekla o pripremama:

»U Dubrovniku smo imali prilično intenzivnih tri tjedna rada i time mogu biti zadovoljna, iako nama trenerima uvijek nedostaje dodatnog vremena. No, program je zaista bio prilično obiman i mislim da smo puno toga napravili. Pogotovo obzirom da smo se od početka još trebali i upoznati i napraviti novu strukturu. Svidjelo mi se što su svi stigli na pripreme jako motivirani, što imamo zajednički cilj, da tu priču reprezentacije dovedemo na viši nivo, stvorimo pravi timski duh, kult reprezentacije od tih najmlađih kategorija. Zato je bilo dosta posla, željeli smo napraviti sliku gdje ćemo razumjeti jedni druge, odbojkaškim jezikom govoreći, naravno. Djevojke su tijekom gotovo svakog dana bile ’zauzete’ između 6-7 sati rada, s vrlo malo slobodnog vremena. No, bile su jedinstvene i svojski su se trudile da naprave neku atmosferu u kojoj će se svi osjećati ugodno, baš kako i treba u reprezentaciji.«

O očekivanjima na Europskom U18 prvenstvu kaže:

»Od samog sam dolaska držala letvicu jako visoko, govorila sam da nisam euforična i da ne volim nikakva obećanja, ali naravno, imamo mi puno svojih motiva i želimo se na ovom natjecanju plasirati što bolje. Dakle, voljeli bismo biti u borbi za medalje. Prva je utakmica s Italijom, i nakon tog otvaranja možda ćemo znati više. Mislim da smo na pripremama napravili dovoljno kako bi spremni započeli EP, sada samo moramo to pretočiti  i u službene utakmice.«

Na put je povela svih 14 igračica koje su prošle pripreme.

»S nama je bila i Marta Barišić ali ona pripada generaciji U17 koja će se priključiti pripremama reprezentacije za SP, a one kreću poslije nas. Iz zdravstvenih razloga, s prvobitnog popisa tu nedostaju Stošić, Zolota i Ivković.«

Sastav Hrvatska:

Ana Prkačin, Gabrijela Roso, AnaMarija Čižmar, Iva Lucija Caušević, Klara Vasilj, Lana Francetić, Antonija Gulin, Franka Golemac, Lorena Smojver, Maša Mlinar, Ira Morić, Iva Ucović, Laura Prkačin i Sara Lulić.

Izbornica Svetlana Ilić, asistentica Marija Anzulović, statističar Mislav Lučić, fizioterapeut Ivan Josip Radić i team managerica Iva Bule.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top