AktualnoReprezentacijeHrvatske kadetkinje izgubile na otvaranju EP U18 od Italije u pet setova

01/07/2024

Hrvatska kadetska ženska U18 reprezentacija na otvaranju Europskog prvenstva, u prvoj skupini koja se igra u rumunjskom Blaju, poražene su od Italije s 3:2 (25:22, 23:25, 26:28, 25:20, 15:10) nakon 134 minute igre.

Utakmicu su obilježili poeni u serijama, na obje strane, što i ne čudi kod tog uzrasta. Naša je selekcija lošije otvorila utakmicu, Talijanke su nam serijom 6-0 otišle na 20:14, pa iako su se naše vratile na 22:20 set je pripao našim suparnicama. Nakon što su probile led tim setom, slijedeća su dva uz puno bolju igru otišla na našu stranu. Treći na razliku, a tu smo imali sjajan period u kojem su naše kombinirano imale seriju 8-1. Nažalost, u četvrtom setu Talijanke su u dva navrata serijama 7-0 daleko odmakle, imale i 23:13, da bi u petom, nakon 10:10 pet poena u nizu osvojile naše suparnice.

Izbornica naše U18 reprezentacije Svetlana Ilić nakon meča je konstatirala:

»Teško je odmah nekoliko minuta nakon utakmice imati nekakav analitički odgovor na utakmicu, ali ono što sam ja vidjela je da se izgleda nismo uspjele oteti dojmu nakon nedaća koje su nas pratile, kada su se lomile teške situacije. Možda smo u tim poenima malo poklekli i nismo uspjeli na pravi način od reagirati. Ono što me veseli je da smo uspjeli napraviti dobar ritam borbe, da izađemo na teren i mi damo svoj maksimum. Mislim da smo u tome uspjeli. Ponosna sam na djevojke, jer su od početka do kraja, pa i kada im je baš bilo teško, naročito u prvom setu, bile borbene. Loše smo otvorili utakmicu, ali ono što je najvažnije, u nekim statističkim brojkama smo mi bili puno bolji nego Italija, i tu ostaje žal što to nismo uspjeli materijalizirati. Mislim da je sve otvoreno, imamo još šest utakmica i sigurna sam da ove djevojke još mogu puno pokazati.«

Hrvatska je u konačnici statistički bila bolja u bloku (13-7), te manje griješila (37-47), dok su Talijanke napravile 58 a mi 37 poena u napadu, uz njihovih 12 aseva prema naših 8. Prijem servisa također na strani pobjednica, 38-30%.

Maša Mlinar i Lana Francetić sa po 10 poena najučinkovitije u našim redovima, Franka Golemac 9, Iva Lucija Caušević i Klara Vasilj dodale su 7, Klara uz 3 asa, a Iva uz 4 bloka, Anamarija Čižmar napravila je 6, Ana Prkačin 5, Iva Ucović 3 i Ira Morić 1 poen.

Ludovica Tosini s 22 poena (3 asa) najučinkovitija igračica na utakmici.

Slijedeći susret naše igraju u utorak u 18.00 sati protiv Slovenije.

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top