AktualnoReprezentacijeHrvatska muška odbojkaška reprezentacija u četvrtak igra prvi susret Challenger kupa protiv Belgije

02/07/2024

Naša izabrana muška odbojkaška vrsta, u ponedjeljak je rano ujutro krenula put Kine, gdje se u Linyiju igra Challenger kup, izlučno natjecanja za nastup u prestižnoj VNL, Ligi nacija u kojoj su i naše odbojkašice lani sudjelovale. Na put dug više od 24 sata, uz tri promjene zrakoplova i još ponešto cestovnih vozila, izbornik Igor Juričić poveo je isti sastav koji je nastupao i u ovogodišnjoj Zlatnoj europskoj ligi, i koji je srebrom sa Final Foura u Osijeku stekao pravo, uz pobjednika Ukrajinu, za nastup na Challenger kupu u Kini.

Uoči ovog turnira, koji je na neki način ocijenjen kao glavni ovoljetni cilj naše reprezentacije, izbornik Igor Juričić je rekao:

»Nakon Final Foura u Osijeku imali smo četiri dana odmora poslije čega smo odmah krenuli s nastavkom rada. Analizirali smo polufinale i finale Zlatne europske lige, popravili one stvari s kojima nismo bili do kraja zadovoljni, još malo poboljšali igru i čini mi se da spremni odlazimo na ovaj turnir.«

Na kojem nam je ždrijeb u četvrtfinalu dodijelio poznatog suparnika, Belgiju koju su naši savladali u ovogodišnjoj Zlatnoj europskoj ligi s 3:1, dok smo ih lani jednom izgubili i jednom dobili, s identičnih 3:1. Susret se igra u četvrtak 4. srpnja s početkom u 13.30 sati po našem vremenu.

»Zapravo se uopće nismo toliko bavili Belgijancima koliko nama samima. Znamo ključ kako ih dobiti, isto kao što i oni vjerojatno znaju kako dobiti nas, jer se dobro poznajemo. Možda je čak i dobro što se u prvom susretu sastajemo s europskom momčadi, možda će donekle ipak biti lakše jer su nam informacije dostupnije. Iako, sam je turnir velika nepoznanica, dug je bio put do Kine, pitanje je i kako ćemo se adaptirati u tako kratkom vremenu jer je šest sati vremenske razlike. Stoga smo i cijelu priču podijelili i tri etape: put, dolazak i regeneracija te fokus na utakmice.«

Samo pobjednik stječe pravo igranja na velikoj sceni, u VNL-u, što je san svakog odbojkaša. Ždrijeb pobjednika našeg susreta u polufinalu ’gura’ na pobjednika meča Ukrajina – Čile, dok su u drugom dijelu ždrijeba četvrtfinalni parovi Kina i Meksiko te Egipat i Katar.

»Ne opterećujemo se time, već idemo isključivo susret po susret. Dakle, prvo je Belgija, i fokus je na tome. Ponavljam, dobro smo trenirali, osvježili smo se, i nismo se opterećivali mogućim suparnicima već smo nastojali popraviti naše nedostatke. Puno smo radili na bloku i obrani, momčad je odlično reagirala i mislim da smo spremni za ovu fazu natjecanja,« rekao je na kraju izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije Igor Juričić koji sa svojim pulenima želi ostvariti do nedavno samo sanjalački cilj koji je sada postao puno realniji, jer hrvatski odbojkaši sazrjeli su sada i za veće domete.

 

 

All contents © copyright Hrvatski odbojkaški savez

Top