HRVATSKA

GLOBAL CHALLENGE U PULI- DVOSTRUKO SLAVLJE NAŠIH REPREZENTACIJA

14. 7. 2018.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

Četrnaesti po redu međunarodni turnir Global challenge u Puli od 09. – 13. srpnja ugostio je ekipe iz cijeloga svijeta. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine. U prvoj skupini Istra U17 nastupila je naša ženska reprezentacija pod vodstvom izbornika Gorana Zeca, dok je u drugoj skupini Brijuni U23 igrala naša reprezentacija koju je vodio izbornik Saša Ivanišević.

Hrvatske reprezentacije postigle su odličan uspjeh na jakom međunarodnom turniru u Puli na kojem je nastupilo čak 26 ekipa. Naša U23 reprezentacija pod vodstvom izbornika Saše Ivaniševića i njegovog pomoćnika Darka Nojića osvojila je brončanu medalju na turniru.

 – „Moram prvenstveno pohvaliti sve djevojke u reprezentaciji za borbenost, odgovornost i htjenje. Iako je kraj sezone i sve igračice su  umorne od klupskih obaveza, časno su branile boje naše reprezentacije na turniru u Puli. Global challenge je iznimno kvalitetan turnir na kojem smo igrali s ozbiljnim selekcijama SAD- a, među kojima je i njihova najjača selekcija sveučilišta, odnosno najbolje američke igračice svih sveučilišta, koje su na kraju i osvojile 1. mjesto.“ – rekao je izbornik Ivanišević.

Ostaje mala žal za prvim mjestom, budući da su u grupi  naše U23 reprezentativke, pobijedile selekciju sveučilišta Amerike, koja je na kraju i osvojila turnir.

-„Format turnira je takav da europske ekipe igraju samo s američkima i nakon toga razigravaju za ukupnog pobjednika. Ostvarili smo sve pobjede u grupi i na kraju jedini pobijedili upravo selekciju američkih sveučilišta, koja je na kraju osvojila zlatnu medalju. U polufinalu nakon pet odigranih setova ponestalo je snage i malo sportske sreće te smo na kraju završili na trećem mjestu. Velika zahvala cijelom stručnom stožeru na predanom radu i posebno čestitam našoj U17 reprezentaciji na osvojenom turniru za mlađe kategorije.“ – zaključio je tako osvrt na turnir izbornik Ivanišević.

Naša U17 reprezentacija koju su vodili izbornik Goran Zec i njegova pomoćnica Ivana Džamarija osvojili su turnir u Puli bez i jednog izgubljenog seta.

-„Nakon dobro odrađenih priprema u Gospiću, spremni smo dočekali turnir u Puli. Iz utakmice u utakmicu smo rasli i pokazivali kvalitetu i zajedništvo, što potvrđuje i činjenica da nismo izgubili niti jedan set na turniru. Pohvalio bih i svih šesnaest djevojaka koje su bile na pripremama, na prikazanom odnosu, ponašanju i radu. Na kraju je sve to dalo ovakav rezultat i igru. Finale je bilo protiv vrlo kvalitetne Češke, gdje smo se prvi set vratili iz 12:20 te dobili 25:22. Tu smo pokazali kakav karakter i koliku široku bazu igračica imamo. Hvala stručnom stožeru na dobro obavljenom                                     poslu.“- rekao je izbornik Zec.

Nadodajmo još na kraju da veliku zaslugu za rezultat imaju i naša team managerica Josipa Kovačević i fizioterapeut Tomislav Franić, koju su bili u oba dva stožera naših reprezentacija.

Za U23 reprezentaciju nastupile su: Lara Štimac, Lea Deak, Božana Butigan, Ema Strunjak, Lucija Mlinar, Marta Cvitković, Katarina Pavičić, Laura Miloš, Josipa Marković, Mika Grbavica, Ana Matić i Matea Rajković.

Za U17 reprezentaciju nastupile su: Karla Antunović, Zorana Brčić, Matea Kljajić, Mirta Freund, Ema Šeremet, Natalia Tomić, Matea Ljutić, Ana Ištuk, Tea Vranković, Klara Jureta, Andrea Mihaljević, Mia Bilušić i Lea Ucović.

 

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem