HRVATSKA

Povremena nedostupnost web-sjedišta HOS-a

16. 11. 2018.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

U proteklima danima web-sjedišta Hrvatskog odbojkaškog saveza opterećena su značajno više no što je to uobičajeno. Značajno povećanje opterećenja (najvjerojatnije uslijed napada na raspoloživost sustava - bilo domena u vlasništvu HOS-a bilo poslužitelja na kojemu su te domene postavljene), povremeno dovodi do neraspoloživosti ili značajno usporenog rada stranica. Kroz današnji smo dan bili izloženi iznimno jakim napadima koji su rezultirali nedostupnošću stranica na nekoliko sati. Ispričavamo se svima zbog toga.

Kako je teško predvidjeti što će se događati u narednim danima, pripremili smo sve naše sustave na rezervnim domenama i poslužiteljima. U slučaju da stranice ne će biti dostupne na svojim standardnim domenama (adresama), stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza moći ćete pristupiti na adresi sa slike (koju bi bilo dobro da zapamtite):

(zamjenska adresa napisana je na slici kako bi se pokušalo spriječiti da je pročitaju zlonamjerni računalni programi bez ljudske pomoći)

U slučaju novih napada i neraspoloživosti stranica sve vas molimo za strpljenje i razumijevanje. Kao i do sada, dat ćemo sve od sebe kako bi se problem riješio u čim kraćem roku.

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem