OSTALO

30 godina radosti

12. 1. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu


Ženski i muški odbojkaški klub Gornja Vežica na izmaku 2018. godine proslavili su vrijedan jubilej, 30 godina osnutka kluba.

Krajem 1988. godine osnovan je Odbojkaški klub Gornja Vežica u Riječkom naselju Gornja Vežica s  ženskom i muškom sekcijom.

Pod zajedničkim imenom nastupali su do 1994. godine. Nakon navedenog datuma osnovan je ženski odbojkaški klub Gornja Vežica i Muški odbojkaški klub Gornja Vežica.

Mlađe dobne kategorije imale su zapažene rezultate i na nivou Hrvatske. Većina igrača odlazilo je u MOK Rijeku, a igračice u OK Rječinu i ostale klubove PGŽ.

Muški klub nastupao je i jednu sezonu u 1 Hrvatskoj odbojkaškoj ligi, dok je ženski klub više sezona nastupao u 2.Hrvatskoj odbojkaškoj ligi Zapad.

Danas muški odbojkaški klub nastupa u 2.Hrvatskoj odbojkaškoj ligi Zapad  i ima dvije sekcije mlađih dobnih kategorija, dok ženski odbojkaški klub nastupa s mlađim dobnim kategorijama u svim prvenstvima Primorsko – goranske županije.

Ideja kluba pri osnivanju bila je da omogući što većem broju djevojčica i dječaka u kvartu Gornja Vežica da se bave ovim lijepim  sportom. Kroz protekle godine klub je širio bazu na ostala tri kvarta grada Rijeke, Vojak,Vežica i Trsat.

Trenutno ženski klub ima  110 aktivnih članica, a muški klub 35  članova.

Klubovi su skromno proslavili vrijedan jubilej  30 godina postojanja, odigravši s nekoliko Riječkih klubova turnire u svim kategorijama krajem 2018. godine u kvartovskim školskim dvoranama.

Svi u klubu  vesele  se novim izazovima u budućnosti i sretni su što oko ovog lijepog sporta okupljaju velik broj djece.

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem