OSTALO

Počinje era Mikasa V200W, nove službene FIVB lopte

22. 5. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

Vjerojatno je velika većina Vas upućena u to da je na globalnom nivou došlo do promjena po pitanju službene lopte za odbojku.

MIKASA i FIVB predstavili su novi model lopte i tako najavili kraj jedne ere sad već legendarnog modela MIKASA MVA200 te početak nove ere s modelom MIKASA V200W. Nadamo se u najmanju ruku jednako uspješnog.

Zapravo, sam novi dizajn s 18 panela, rigorozna testiranja FIVB a te testiranja u utakmicama nacionalnih timova i najboljih odbojkaških klubova ukazuju upravo na to da je s novom loptom pred nama još uzbudljiviji period na odbojkaškim terenima.

Na globalnom nivou, pod okriljem FIVB a, novi model lopte MIKASA V200W svoja službena natjecanja započinje debitiranjem na SVJETSKOM KUPU u Japanu 14.09.2019.

 “STARI MODEL“ lopte,  MIKASA MVA200 više neće biti dostupan na tržištu.

 Kada smo u pitanju mi, Hrvatski Odbojkaški savez i svi njegovi članovi te Mikasa Hrvatska situacija je slijedeća:

U nastojanju da se ne opterećuje klubove dodatnim izdacima postignut je dogovor između HOS a i MIKASA distributera za Hrvatsku, tvrtke GHIA SPORT da u novoj sezoni 2019/2020 koja je pred nama,  KLUBOVI NISU OBAVEZNI IGRATI S NOVOM LOPTOM već imaju mogućnost odabira.

Svi klubovi koji žele mogu kao što je već najavljeno u novoj sezoni 2019/2020 nastaviti igrati sa dosadašnjim službenim modelom MIKASA MVA200.

Od sezone 2020/2021 spomenuti novi model lopte bit će i obavezan za odigravanje utakmica pod ingerencijom Hrvatskog Odbojkaškog saveza.

Nova lopta očekuje se početkom 6. mjeseca na Hrvatskom tržištu, svakako ćemo Vas pravovremeno obavijestiti o tome.

 

MODELI LOPTI I CIJENE ( u cijene je uključen popust i PDV)

 

• V200W – 419,00 kn – ovaj model lopte mijenja dosadašnju službenu loptu MVA200

• V300W - 319,00 kn - ovaj model lopte mijenja dosadašnju loptu MVA300

• V330W – 259,00 kn - - ovaj model lopte mijenja dosadašnju loptu MVA330

 

Dodatne informacije o lopti možete pronaći na slijedećim LINK ovima.

 • http://www.mikasa.hr/

 • http://www.mikasa.hr/mikasa-proizvodi/lopta-za-odbojku-mikasa-v200w/

 • http://www.mikasa.hr/pocinje-era-mikasa-v200w-nove-sluzbene-fivb-lopte/

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem