ODBOJKA NA PIJESKU

OPATIJA I SIGET VODEĆI NAKON ODIGRANOG PRVOG DIJELA KLUPSKOG PRVENSTVA HRVATSKE U ODBOJCI NA PIJESKU

18. 6. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu


U subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja, na zagrebačkom Jarunu odigrano je prvo okupljanje klupskog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. U ženskoj je konkurenciji nastupilo 7 klubova, a u muškoj pet. Nakon odigranog prvog dijela natjecanja u muškoj konkurenciji prvo mjesto drži povratnik u društvo odbojkopjeskaških prvoligaša, KOP Opatija, dok kod žena vodeću poziciju drži prošlogodišnji osvajač - zagrebački KOP Siget.

U dva sunčana dana ispunjena odličnom odbojkom na pijesku, odigrano je prvo okupljanje Prve hrvatske lige u odbojci na pijesku, klupskog natjecanja odigranog usporedno s pojedinačnim prvenstvom Hrvatske. 

U susretu između dva kluba u ligi, svaki klub predstavljaju dva para, te se igraju dvije zasebne utakmice. Međusobno igraju prvo prijavljeni parovi oba kluba, te zatim drugo prijavljeni parovi, a svaka pobjeda nosi 1 bod pa susret između dva kluba može završiti rezultatom 2:0 ili neriješenih 1:1.

Na prvom je okupljanju odigrano čak 62 susreta, a najugodnijim iznenađenjem natjecanja pokazao se povratnik u društvo prvoligaša – KOP Opatija. Momci KOP-a Opatija već su u prvoj utakmici pokazali da su njihove namjere ove godine vrlo ozbiljne, kada su uvjerljivo porazili prošlogodišnje doprvake splitski KOP-a Žnjan. Nastavili su nizati pobjede da bi na kraju okupljanja pali i branitelji naslova – momci KOP-a Siget, za produljenje pobjedničkog niza bez izgubljenog boda. 

U iznimno napetim utakmicama prvo su Gavrilov i Plavšić s 2:1 porazili Zeleniku i Šulca da bi potom i par Silić/Dell’Orco istim rezultatom porazili Pribanića i Skorina. 

Nakon ponešto slabijeg nastupa prošle godine, ove je godine ugodno iznenadio i višestruki državni prvak KOP Zagreb koji je prvo okupljanje završio na trećem mjestu.

U ženskoj konkurenciji vrh tablice drže KOP Siget i KOP Žnjan. Posebno zapažen rezultat ostvario je i KOP Čakovec, koji se uspio probiti do trećeg mjesta. 

Iznenađenje turnira svakako su mlade i vrlo perspektivne Opatijke Kesten/Volarić koje su u zadnjoj utakmici ženskog natjecanja donijele bod svom klubu protiv do tad neporaženih braniteljica naslova iz KOP-a Siget.

POREDAK NAKON PRVOG OKUPLJANJA:

Seniorke
1. KOP Siget
2. KOP Žnjan
3. KOP Čakovec
4. HAOK Žal Banjole
5. KOP Opatija
6. ŽKOP Jarun
7. KOP Retfala

Seniori
1. KOP Opatija
2. KOP Siget
3. KOP Zagreb
4. KOP Čazma
5. KOP Žnjan

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem