OSTALO

Hrvatski odbojkaški savez predstavljen na prestižnom summitu u Katru

18. 9. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

Od 16. do 17. rujna, glavni grad Katra, Doha, bio je poprište međunarodnog summita SIGA, Sports Integrity Global Alliance, gdje je delegacija Hrvatskog odbojkaškog saveza, na čelu s direktoricom Valentinom Bifflin sudjelovala na dvodnevnoj konferenciji.

U suorganizaciji SIGA-e, ICSS-a, internacionalnog centra za sigurnost u sportu, aviokompanije Qatar Airways i katarskog Ministarstva za kulturu i sport, konferencija je održana na temu integriteta u sportu, pod nazivom “Sport Integrity - The Power of Collective Action in the Middle East, Asia and Africa.

U društvu mnogih međunarodnih stručnjaka, koji su se okupili kako bi raspravili probleme sportskog razvoja na Bliskom Istoku, Aziji i Africi, direktorica Bifflin sudjelovala je na panelu o ženskom vodstvu u sportu, pod nazivom “Female leadership in sport - a call for action”.

“Na SIGA summitu sudjelovala sam na panelu “Žensko vodstvo u sportu”. Žene su u sportu nedovoljno zastupljene na upravljačkim funkcijama što na poseban način utječe na upravljanje i razvoj sportova. Na panelu sam prenijela iskustva iz svog rada u Hrvatskom odbojkaškom savezu i domaćinstva međunarodnih turnira kao primjer uspješnog upravljanja sportskom organizacijom. Raspravom na panelu pokušali smo ponuditi rješenja koja će omogućiti jednakost između muškaraca i žena na području vrhunskog sporta, a to je problem koji je dugo prisutan u zemljama Bliskog istoka, Afrike i Azije”. – izjavila je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza po povratku u Hrvatsku.

SIGA, najveća svjetska koalicija u području sportskog upravljanja i integriteta, predstavila je međunarodni summit u Katru kao neutralnu platformu za okupljanje mnogih lidera i stručnjaka iz svijeta sporta, politike, poduzetništva i ljudskih odnosa kako bi raspravili goruće probleme integriteta u sportu.

Kattie Simmonds, glavna savjetnica i senior direktorica Global Partnership, SIGA-e, naglasila je važnost poticanja mladih žena da se uključe u industriju u kojoj dominiraju muškarci.

“Na SIGA-i smo dobili sveučilišne standarde o dobrom upravljanju u sportu, ali također se zalažemo i promoviramo veliku raznolikost u upravi. U 2017. Godini smo pokrenuli globalni program mentoriranja žena da postanu lideri u sportskoj industriji, te sada imamo više od 22 svjetske mentorice u cijelome svijetu i još uvijek rastemo”. - zaključila je gospođa Simmonds.

Sama konferencija bila je prilika i za predstavljanje hrvatske odbojke te dogovaranje novih suradnja.

‘’Razgovarali smo s glavnik tajnikom i tehničkim direktorom Katarskog odbojkaškog saveza o mogućnostima suradnje na polju muške odbojke i suradnje muških reprezentacija, kao i o mogućnosti da muška reprezentacija gostuje u regiji. Vjerujem kako ćemo u budućnosti ostvariti sportsku suradnju za boljitak odbojke u obje zemlje. Ovakvi susreti dobri su za hrvatski sport općenito jer kao zemlja vrhunskih sportaša i rezultata imamo mnogo toga za ponuditi ostatku sportskog svijeta.’’ – zaključila je Valentina Bifflin. 

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem