HRVATSKA

Hrvatska na kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020

6. 11. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

7. do 12. siječnja 2020. nizozemski Apeldoorn ugostit će osam ekipa na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2020 u Tokiju, među kojima i žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Hrvatske odbojkašice nastupit će u skupini B, sa reprezentacijama Belgije, Njemačke i Turske, dok će u skupini A borbu za Olimpijadu voditi ekipe Azerbajdžana, Bugarske, Poljske i domaćini Nizozemska.

“Ovo je turnir visoke odbojkaške razine i svi želimo to jedno mjesto koje vodi na OI. Nije nemoguće da ga i osvojimo, iako ne idemo tamo kao favoriti. To su nominalno na papiru jače ekipe od nas, ali nemamo što izgubit jer na jednom turniru sve je moguće. Nećemo imat puno vremena za pripremu zbog klupskih obaveza naših igračica, ali dogovorili smo pripreme i prijateljske utakmice s Bugarskom u Sofiji, tako da ćemo se na najbolji mogući način spremit za nadolazeći turnir.” - izbornik Daniele Santarelli kratko je komentirao ždrijeb olimpijskih kvalifikacija. 

Najbolje dvije ekipe iz svake skupine plasirat će se u polufinale olimpijskih kvalifikacija, a samo jedna reprezentacija iz Apeldoorna pridružit će se reprezentacijama Italije, Srbije i Rusije u Tokiju.

Hrvatska - Turska 8.1.2020. u 13:00

Hrvatska - Belgija 9.1.2020. u 13:00

Hrvatska - Njemačka 10.1.2020. u 13:30

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem