ODBOJKA NA PIJESKU

REPREZENTACIJE DANSKE I LITVE OSVOJILE PRVO MJESTO NA CEV CONTINENTAL CUPU U UMAGU

24. 6. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

Dva dana sjajne odbojke na pijesku odigrana su u Umagu, na pješčanim terenima Stella Maris Resorta, gdje su se pet europskih ekipa, u muškoj i ženskoj kategoriji, sučelili za plasman u drugi krug kvalifikacija za Olimpijske igre 2020 u Tokiju. Najbolje dvije ekipe iz obje kategorije plasirale su se u posljednji krug kvalifikacija, čime prvaci iz Umaga dobivaju status nositelja, dok drugoplasirane ekipe idu kao nenositelji.

U prvom danu Continental Cupa, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, danski reprezentativci uvjerljivo su osvojili prvo mjesto ispred reprezentacija Estonije, Hrvatske i Albanije. U finalnom susretu Danci su iznenadli protiv favoriziranih Estonaca, te osvojili prvo mjesto u zlatnom (trećem) meču.

Naše reprezentativke, porazima od Litve i Rumunjske, oprostile su se od natjecanja, zauzevši posljednje, treće mjesto.

Drugi dan natjecanja otvorili su hrvatski odbojkaši na pijesku, dvjema pobjedama nad reprezentacijom Albanije, čime su izborili izravan dvoboj protiv Estonaca za odlazak u drugi krug kvalifikacija. 

U posljednjem susretu muške kategorije, reprezentativci Estonije pokazali su se kao preteški zalogaj za naše reprezentativce, spojivši dvije pobjede nad našim parovima.

U finalnom susretu, u ženskoj kategoriji, susrele su se reprezentacije Litva i Rumunjska, gdje su se oba litvanska para pokazala uspješnijim od rumunjskih reprezentativki, čime su zasluženo osvojile prvo mjesto.

Za Hrvatsku su nastupili, u muškoj kategoriji, Josip Pribanić i Yegor Zhukouski, te Marin Jerčić i Andrej Štorc, dok su u ženskoj igrale Sara Radanović i Valentina Vrbanc, te Mirna Bečić i Erika Drviš.

Žene

Litva - Hrvatska 2:0

Rumunjska - Hrvatska 2:0

Litva - Rumunjska 2:0

Muškarci

Estonija - Albanija 2:0 

Danska - Hrvatska 2:0

Hrvatska - Albanija 2:0

Estonija - Hrvatska 2:0

Danska - Estonija 2:1

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem