ODBOJKA NA PIJESKU

Ičići tradicionalno okupili najbolje odbojkaše i odbojkašice na pijesku iz cijele regije

9. 8. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu


Od 8. do 11. kolovoza KOP Opatija i Hrvatski odbojkaški savez već tradicionalno ugostili su najbolje “pjeskaše“ iz Hrvatske, Slovenije i Srbije na popularnoj plaži u Ičićima. Rekordne 22 ekipe u ženskoj, i 20 ekipa u muškoj konkurenciji garantirale su još jedan odbojkaški spektakl u Ičićima.

“Masters“ turnir u Ičićima privukao je mnoge velikane odbojke poput kapetana hrvatske reprezentacije Tsimafeia Zhukouskog, reprezentativce Sandra Dukića, Petra Đirlića, Ivana Zeljkovića, proslavljenog hrvatskog odbojkaša Darka Nojića, uz ostala velika imena slovenske i srpske odbojke na pijesku.

Kvalifikacijski dio turnira, odigran 8. kolovoza, odveo je 6 ženskih i 3 muška para u glavni dio natjecanja, gdje su snage odmjerili s ostalih 16 najboljih parova u obje kategorije.

U ženskoj konkurenciji, zlatne iz Đakova, Sara Radanović i Valentina Vrbanc, otvorile su glavni turnir pobjedom, dok su pobjede upisale i uzdanice KOP Žnjana, Luna i Mirna Bečić te Erika Drviš u paru s Dunjom Milin. Drugoplasirana iz Đakova, Nina Škarić, u paru s Aleksandrom Aleksić nadjačala je par Barišić / Pavlaković.

Kod muškaraca, Jurica Skorin i Hrvoje Zelenika iznenađujuće su izgubili od Slovenaca Matevža Berka i Andreja Gruta, dok su braća Zhukouski nadjačali drugi slovenski par Čuk / Vetrih. Osvajači đakovačkog turnira, par Pušonjić / Rajković nastavio je pobjednički niz i u Ičićima, dok je reprezentativac Hrvatske, Ivan Zeljković,  nastupio bez ozlijeđenog partnera Filipa Silića, te u paru s Črtomirom Bošnjakom  upisao i prvu pobjedu.

Naklonost publike osvojili su najmlađi sudionici turnira, braća Borna i Fran Kljajić, koji su usprkos porazima, pokazali veliku borbenost i zalaganje protiv mnogo starijih i iskusnijih kolega.

Rezultate prvog dana turnira pogledajte u fotogaleriji:

Fotogalerija:

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem