OSTALO

Reprezentativke Srbije na tronu Europe

9. 9. 2019.
Podijeli na Facebooku Podijeli na Twitteru Podijeli na Google Plusu

 

Reprezentativke Srbije protutnjale su Europskim prvenstvom bez poraza i time došla do svoje ukupno treće, nakon 2011. i 2017., titule prvakinja Europe. Nakon što su izbacile reprezentacije Rumunjske, Bugarske i Italije, srpske su odbojkašice savladale domaćina Tursku pred 13 tisuća domaćih navijača u Ankari 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13).

Turkinje su put do finala krojile preko Poljske, Nizozemske i naših odbojkašica, no finalna drama od pet setova pripala je srpskim odbojkašicama. 

Tako su nakon međusobnog ogleda u skupini A, turske odbojkašice upisale još jedan poraz protiv srpskih protivnica. 

22-godišnja Tijana Bošković proglašena je MVP-om prvenstva, a zabilježila je ukupno 142 poena na prvenstvu, od čega 23 u finalnom susretu. 

Brončana medalja pripala je odbojkašicama Italije, koje su s uvjerljivih 3:0 porazile reprezentativke Poljske (25:23, 25:20, 26:24).

Po završetku ženskog Europskog prvenstva, svijet odbojke okreće se prema Belgiji, Francuskoj, Nizozemskoj i Sloveniji, gdje će se od 12. do 29. rujna održavati muško Europsko prvenstvo.

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem